top of page

Απαγορεύεται να μην αγγίζετε ...


Το μουσείο Αφής στην Καλλιθέα είναι ένα από τα 5 Μουσεία του είδους στον κόσμο. Δημιουργήθηκε το 1984 για να δώσει τη δυνατότητα σε άτομα με προβλήματα όρασης να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά, ψηλαφίζοντας αντίγραφα έργων τέχνης που βρίσκονται σε σημαντικά μουσεία της Ελλάδας.


Οι υπεύθυνοι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Αφής, ανάμεσα σε πιστά αντίγραφα του ελληνικού πολιτισμού, μιλούν στους μαθητές για τη ζωή, τις ιδιαίτερες ανάγκες, τα χαρίσματα και τις ιδιαίτερες δυνατότητες των τυφλών. Απαντούν σε πάρα πολλές ερωτήσεις και τους οδηγούν στον κόσμο, στη σκέψη και τα συναισθήματα των τυφλών μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.


"Στάσου δίπλα μου. Άσε με να κρατηθώ από τον αγκώνα σου. Τώρα δείξε μου τον δρόμο περπατώντας πλάι μου. Μίλησέ μου πριν προστρέξεις. Εμείς οι τυφλοί ακούγοντας νιώθουμε τον κόσμο γύρω μας.”


Αξίζει να το επισκεφτείτε, καθώς θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια μοναδική εμπειρία του ίδιου σας του εαυτού, να ανακαλύψετε τον πλούσιο κόσμο των αισθήσεων που κρύβεται μέσα στον καθένα μας, και να δημιουργήσετε γέφυρα επικοινωνίας με τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης.


Εμείς πάντως θα επαναλάβουμε την επίσκεψη ... Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας ...





bottom of page