top of page

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι


Να θυμάστε αυτό που έγραψε ο καθηγητής του Imperial College London Χριστόφορος Αναγνωστόπουλος:


"... Δείξτε το παράδειγμα με τη συμπεριφορά σας, και προστατεύστε τις ευπαθείς ομάδες. Η θαρραλέα και υπεύθυνη κίνηση αυτήν τη στιγμή δεν είναι να δείξετε πως δεν φοβάστε τον ιό. Είναι να μειώσετε άμεσα τις κοινωνικές σας επαφές με ψυχραιμία ... Περιοριστείτε. Μείνετε σπίτι, εκτός αν είναι απαραίτητο να βγείτε. Συναντηθείτε όσο μπορείτε σε ανοικτούς χώρους, σε μικρές ομάδες. Να πλένετε τα χέρια σας συνεχώς – μία καλή συμβουλή είναι “σαν να καθαρίσατε μόλις τσίλι και να πρόκειται να βγάλετε τους φακούς επαφής σας. Αντιμετωπίστε κάθε λεία επιφάνεια ως μολυσμένη. Αποφύγετε τις συναθροίσεις. Αν μπορείτε να κάνετε μια συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, μην την κάνετε από κοντά. Περάστε λίγο χρόνο με τα παιδιά σας στο σπίτι. Σκεφτείτε τον αντίκτυπο στις πιο ευαίσθητες ομάδες. Αναλογιστείτε αν χρειάζεται να ψωνίσετε για τον ηλικιωμένο σας γείτονα .... Σε κάθε περίπτωση, η επιστημονική κοινότητα παλεύει σύσσωμη και με αυτοθυσία να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί, και θα δαμάσει και αυτόν τον ιό, όπως τόσους άλλους. Ας τους δώσουμε χρόνο".

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/1068870/article/epikairothta/ellada/ellhnas-ka8hghths-oi-epomenoi-dyo-mhnes-einai-toso-krisimoi-poy-8a-toys-8ymomaste-gia-panta?fbclid=IwAR1hZIT0ojcKcPg0YNRsv-ngmBrJEMalLnT4u28qAgNdup3QQek4QMFyisE

Με την ευκαιρία σας υπευνθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας:

  • στο τηλέφωνο του σχολείου: 22940 24700

  • στο email του σχολείου: mail@1dim-rafin.att.sch.gr

  • στο κινητό από το οποίο δέχεστε τα sms του σχολείου

  • στην διεύθυνση http://www.1dimrafin.com/contact για τις ηλεκτρονικές σας αιτήσεις

Είμαστε εδώ για οτιδήποτε χρειαστείτε και φυσικά περιμένουμε να τελειώσουν γρήγορα όλα αυτά και ανώδυνα για όλον τον κόσμο.


Καλή μας αντάμωση!


Η εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου ΔΣ Ραφήνας




bottom of page