top of page

Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο


Σήμερα γιορτάζεται η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014, συμπληρώνοντας 11 χρόνια από την καθιέρωσή της. Κεντρικό σύνθημα «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».


Το Διαδίκτυο είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους επικοινωνίας και διασκέδασης, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με κακό τρόπο. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή ιών και άχρηστων μηνυμάτων στους υπολογιστές μας. Γι' αυτό είναι σημαντικό να είμαστε ενημερωμένοι σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πληροφοριών, να γνωρίζουμε τους κανόνες, να σεβόμαστε τους νόμους και να είμαστε σίγουροι ότι δεν τους καταπατούμε!


Παρακάτω μπορούμε να επισκεφθούμε τέσσερις ιστοσελίδες και με διασκεδαστικό τρόπο να ενημερωθούμε γύρω από ζητήματα ασφάλειας και προστασίας στο διαδίκτυο.


  1. Το απέραντο δάσος​ Μια ιστορία κινουμένων σχεδίων για το πώς ο Μιχάλης και η γάτα του ενσωματώθηκαν στο νέο τους σπίτι και το νέο τους σχολείο. Το θέμα της ιστορίας είναι πώς να κάνει κανείς φίλους και πώς να σταματήσει την τρομοκρατία από τρίτους, τόσο στην αυλή του σχολείου όσο και στο Διαδίκτυο.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις και τελική εξέταση.

Είναι η συνέχεια της ιστορίας το Απέραντο Δάσος και πρωταγωνίστρια είναι η ξαδελφούλα του Νικόλα, η Άννα. Η ιστορία αναφέρεται στο δημόσιο χαρακτήρα του Διαδικτύου, στους κανόνες συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο, καθώς και στη δημοσίευση φωτογραφιών και τα πνευματικά δικαιώματα.

Μια διασκεδαστική διαδραστική πλατφόρμα.


Ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο νησί των πειρατών.


Πηγές:

http://internet-safety.sch.gr

http://www.saferinternet.gr

bottom of page