top of page

1η Διεθνής Συνάντηση για το Πρόγραμμα e-Reflect


Στις 24 και 25 Απριλίου 2015 είχαμε τη χαρά να πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας μια σημαντική εκδήλωση: η 1η Διεθνής Συνάντηση των εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο e-Reflect.


Τρία πανεπιστήμια, ένας ερευνητικός οργανισμός και το σχολείο μας, ως συντονιστής αυτής της προσπάθειας, πρόκειται να συνεργαστούμε σε ένα πρωτότυπο εγχείρημα που στόχο έχει "να ενδυναμώσει τους μαθητές, ώστε να γίνουν φορείς αλλαγής".


Πώς σχεδιάζουμε να το πραγματοποιήσουμε αυτό; Με την ανάπτυξη μιας σειράς εξ αποστάσεως μαθημάτων τα οποία θα προσεγγίζουν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο πολίτη, όπως η οικονομική κρίση, η κοινωνική δικαιοσύνη, η μετανάστευση , η κλιματική αλλαγή ...


Σημαντική διάσταση του προγράμματος αποτελεί και ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιείται η ψηφιακή τεχνολογία, ώστε να καλλιεργηθεί ένας δημοκρατικός χώρος επικοινωνίας, συνεργασίας και δράσης μέσα στον οποίο εκπαιδευτικοί και μαθητές θα μπορούν να αναπτύξουν το δικό τους μαθησιακό υλικό που θα βασίζεται στην ανάλυση και συστηματοποίηση της προσωπικής τους γνώσης.


Ευχαριστούμε την κ. Riita Kirhonen, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Turku της Φινλανδίας, τον κ. Κώστα Τσολακίδη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τον κ. Χαράλαμπο Βρασίδα, διευθυντή του Centre for the Advancement of Research and Development in Educational Technology, καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για την υποστήριξη και τη συμμετοχή τους στις εργασίες της συνάντησης.

bottom of page