top of page

Μια βαλίτσα για ... τον Άρη!


Το διαβάσαμε:

«Εσείς θα πάρετε μέρος στην «Εβδομάδα Παρατήρησης του Πλανήτη Άρη»; Ετοιμαστείτε για βραδιές αστρονομικής παρατήρησης από το National Geographic! Βρείτε ένα από τα 7 τηλεσκόπια στην Αθήνα, από το Ζάππειο ως το Περιστέρι, και από τα βόρεια ως τα νότια προάστια! Περισσότερες πληροφορίες στο http://mars.natgeotv.com/gr» (Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα)


Εντάξει. Είναι όλα έτοιμα. Φοράμε το σκάφανδρό μας, τη διαστημική μας στολή, μπαίνουμε στο διαστημόπλοιό μας και έτοιμοι για το βαθύ διάστημα… Προορισμός μας ο κόκκινος πλανήτης, ο Άρης, που οφείλει το χρώμα του στην οξείδωση των υλικών της επιφάνειάς του.


Η προετοιμασία μας ήταν ιδιαίτερη: Χαρτογραφήσαμε τον πλανήτη, σχεδιάσαμε το διαστημικό μας σκάφος, μελετήσαμε τη διαδρομή και φανταστήκαμε πώς θα είναι να ζει κανείς μακριά από την πατρίδα του, τη Γη.


Τις μελέτες μας τις αποτυπώσαμε στο χαρτί χρησιμοποιώντας ειδικό αόρατο μελάνι από λεμόνι που είναι και το μεγάλο και ιδιαίτερο μυστικό μας. Τις εμφανίσαμε, φυσικά, θερμαίνοντας τις ζωγραφιές μας στο γκαζάκι.


Άλλωστε, είμαστε εμείς που πρόκειται να φτάσουμε πρώτοι και να αποικήσουμε τον Άρη!

Οι μαθητές του Α΄2

bottom of page