top of page

Παίζοντας "Ανιχνευτές"

Σήμερα οι μαθητές του Α΄2 έπαιξαν "Ανιχνευτές" ("The CMS game"), ένα παιχνίδι εμπνευσμένο από τον ανιχνευτή Compact Muon Solenoid (CMS) του CERN. Ο CMS είναι σχεδιασμένος να σταματά τα σωματίδια της ύλης που δημιουργούνται από τις συγκρούσεις πρωτονίων μέσα στον LHC (ηλεκτρόνια, φωτόνια, αδρόνια) και να εντοπίζει τα μιόνια καθώς απομακρύνονται από αυτόν.


Μπορείτε να γνωρίσετε κι εσείς τις οδηγίες και τους κανονισμούς του παιχνιδιού, που σχεδιάστηκε από τον γυμναστή του σχολείου μας, από την εικόνα που ακολουθεί.

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.

Το παιχνίδι «Ανιχνευτές» (The CMS game) έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Φυσικής (CERN). To Playing with Protons έχει την υποστήριξη του ευρωπαϊκού έργου CREATIONS το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ηorizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Grant Agreement No. 665917). Τα περιεχόμενα του παρόντος παιχνιδιού δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ούτε δημιουργούν κανενός είδους ευθύνες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

bottom of page