top of page

Με γαλανόλευκες ψηφίδες


Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018. Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Ψηφίδες παντού. Πολύχρωμες, από κεραμικό, από γυαλί, από Murano, από χαλίκια, από φθηνά ευτελή υλικά. Όλα εκεί για να βοηθήσουν το ανθρώπινο πνεύμα να δημιουργήσει, να ορίσει την σκέψη του, να εξηγήσει τον κόσμο, να τον ερμηνεύσει, να μπορέσει να τον εκφράσει.


Ψηφίδες - στάλες χρωμάτων να δίνουν σχήμα σε αυστηρές χρυσές βυζαντινές εικόνες και σε ανάλαφρες εικόνες της ηλιόλουστης ελληνικής φύσης. Ψηφίδες άμμου και γκριζοπράσινη πέτρα Καρύστου σε φόντο λευκού πεντελικού μαρμάρου.


Και εκεί ανάμεσα οι μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας να συμπληρώνουν το παζλ της ελληνικής σημαίας. Ψηφίδα – ψηφίδα, εναλλάσσοντας τις νοητές γραμμές της σημαίας μας, γαλάζιες και λευκές . Και πάντα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ψηφιδογράφου και δασκάλας ψηφιδωτού κ. Μαγδαληνής Θεοχάρη, οι ψηφίδες να ακολουθούν τη φυσική κίνηση του χεριού όπως το πινέλο σε μια παλέτα ζωγραφικής.


Μια ξεχωριστή εμπειρία από μια ξεχωριστή καλλιτέχνη. Ευχαριστούμε θερμά τον ΔΟΠΑΠ και την κ. Μαγδαληνή Θεοχάρη και για τη φιλοξενία στην Ατομική της Έκθεση Ψηφιδωτού, Contemporary - Classic, με τίτλο "Συνθέσεις"

Πνευματικό Κέντρο (Αραφηνίδων Αλών & Έλλης Αλεξίου, Ραφήνα)

Διάρκεια: 22 Μαρτίου - 5 Απριλίου 2018

Ώρες: Λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή 09.30π.μ-14.30μ.μ

Σάββατο 31 Μαρτίου 19.00 μ.μ - 21:00 μ.μ

bottom of page