top of page

Πέρα από τα συνηθισμένα ...


Σήμερα ήταν μια σπουδαία ημέρα για το σχολείο μας! Έχοντας ολοκληρώσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Digital Responsible Citizen in a Connected World (DRC), με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάσαμε στο ετήσιο τριήμερο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, τα πνευματικά προϊόντα του έργου.

Το έργο DRC έχει σκοπό να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς στο να αναπτύξουν μια θετική στάση απέναντι στην ψηφιακή πολιτειότητα, και να καλλιεργήσει υπεύθυνους, ηθικούς, παγκόσμιους πολίτες σε έναν ψηφιακό διασυνδεδεμένο κόσμο. Κυρίως εστιάζεται στη βελτίωση των ψηφιακών ικανοτήτων δασκάλων και μαθητών και στη διαμόρφωση και ανάπτυξη της ταυτότητάς τους στον ψηφιακό κόσμο. Για το σκοπό αυτό, το έργο αξιοποιεί το Ψηφιακό Πλαίσιο Δεξιοτήτων για τους Πολίτες (DigComp 2.1) στοχεύοντας στην ψηφιακή παιδεία μέσα από τους πέντε βασικούς τομείς των ψηφιακών ικανοτήτων (Εγγραμματισμός της πληροφορίας, Επικοινωνία και Συνεργασία, Δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου, Ασφάλεια και Επίλυση προβλημάτων).

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων η ομάδα του προγράμματος στην οποία συγκαταλέγονται εκπαιδευτικοί οργανισμοί από την Κύπρο, την Ιρλανδία και την Ιταλία δημιούργησε προς χρήση εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών:

  • Προσφορά πιστοποιημένου MOOC για εκπαιδευτικούς

  • Λογισμικό για κινητές συσκευές (app) που εστιάζεται στην ψηφιακή πολιτειότητα

  • Πρόγραμμα σπουδών για τους μαθητές του δημοτικού

  • Ηλεκτρονικό οδηγό (e-Toolkit) για την εκπαίδευση στην ψηφιακή πολιτειότητα

Η επόμενη σημαντική ημερομηνία είναι η Πέμπτη 10 Οκτωβρίου όπου θα πραγματοποιηθεί το τελικό συνέδριο του έργου στη Λευκωσία της Κύπρου, και όπου το σχολείο μας θα παρουσιάσει την εμπειρία του από την υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα και την εφαρμογή του στις σχολικές μας τάξεις.

Σε επόμενη ανάρτησή μας θα γνωρίσετε την εφαρμογή που αναπτύχθηκε για κινητές συσκευές στα πλαίσια έργου...!



bottom of page