Περιβάλλον

iSea
Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων
Πράκτορες του πλανήτη
Οι Πράκτορες του Πλανήτη είναι μια μη-κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2009, με στόχο τη δημιουργία ενός αειφόρου μέλλοντος μέσα από την εκπαίδευση και δράση των παιδιών.
MEDASSET
Το MEDASSET είναι διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση που εργάζεται για την προστασία των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων στη Μεσόγειο, με επίκεντρο τη θαλάσσια χελώνα.
ΜΑΘΕ-ΝΙΩΣΕ-ΔΡΑΣΕ
Εκπαιδευτικό υλικό με σκοπό να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τους Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων στις θάλασσες και τις ακτές μας.
Πύλη ΠΕ
Πύλη παιδαγωγικού υλικού για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη
Ανακαλύπτοντας τη Γυάρο
Ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό για να γνωρίσουν οι μαθητές ένα πλούσιο θαλάσσιο οικοσύστημα και να κατανοήσουν τις απειλές που αντιμετωπίζει.
ΑΡΧΕΛΩΝ
Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μία αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 κι έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Καλλιστώ
Περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση
Το σεισμικό τόξο που μας ενώνει
Το Κ.Π.Ε. Λιθακιάς Ζακύνθου, στοχεύει στην ανάδειξη του φαινομένου των σεισμών και των αποτελεσμάτων της σεισμικής δράσης, που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και παρατηρούνται στην εποχή μας.
ThalassaPedia
Μέσα από το πρόγραμμα "Θάλασσα", τα παιδιά ενημερώνονται για την ανάγκη να προστατευθούν τόσο τα θαλάσσια θηλαστικά, όσο και το θαλάσσιο περιβάλλον της Ελλάδας, μαθαίνουν ποια είναι τα ζώα αυτά, τα χαρακτηριστικά τους, τι ακριβώς τα απειλεί και πως μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία τους.
Εγκυκλοπαίδεια του Περιβάλλοντος
Hλεκτρονική 5-τομη έκδοση e-book του έργου «ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ» στα ελληνικά, υποτιτλισμένη και εγκεκριμένη από την National Geographic Society.
Οικολογικά Σχολεία
Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Αειφόρο Σχολείο
H οργάνωση Aeiforum (Αειφόρουμ) είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα τον Πειραιά (Δ. Γούναρη 21-23, 2ος όροφος. γρ. 16).

Φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χώρο ανοικτής και μη ιεραρχικής συνύπαρξης ανθρώπων που νοιάζονται για τους ανθρώπους, για το περιβάλλον, για την πολιτική και για την παιδεία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουμε για τα θέματα της αειφορίας (πολιτικής, πολιτισμικής, οικονομικής, οικολογικής, προσωπικής)
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία είναι περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση με αντικείμενο την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους στην Ελλάδα, θεωρώντας τα ως βασικά στοιχεία της ελληνικής φύσης.
CLIMATE ACTION
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή και την εξοικονόμηση ενέργειας στο σχολείο.
Το νερό στην πόλη
Είσαι μαθητής/τρια της Δ΄, Ε΄ ή ΣΤ΄ Δημοτικού ή της Α΄ Γυμνασίου; Τότε αυτή η ιστοσελίδα έχει σχεδιαστεί για εσένα! Εδώ θα βρεις πληροφορίες, κουίζ και συμβουλές για δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με τους συμμαθητές σου, με θέμα … τι άλλο, το νερό!
watersave
Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση νερού είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές σχολείων» με πρωτοβουλία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.
Παιχνίδι για την Ανακύκλωση
Μετακίνησε με τα βελάκια τον μπλε κάδο της ανακύκλωσης ώστε να πέσουν μέσα όλες οι σωστές συσκευασίες!
Zoe makes a splash!
Διαδραστικό παραμύθι για τη σημασία του νερού στην κοινωνία μας και τις συνέπειες της μόλυνσής του στην άγρια πανίδα και τα οικοσυστήματα.
Feed the Dingo
Διαδραστικό παιχνίδι όπου προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ισορροπημένο οικοσύστημα στην έρημο, παρέχοντας σε κάθε ζωντανό οργανισμό τρόφιμα για 12 ημέρες. Έτσι διαπιστώνουμε πώς τα διάφορα είδη αλληλοεξαρτώνται και πώς η αλλαγή στην ποσότητα της διαθέσιμης τροφής επηρεάζει ολόκληρο το οικοσύστημα.
Οικοσκόπιο Kids
Εξοικειώνομαι με την έννοια του χώρου, διατρέχω τον ελληνικό χάρτη αναγνωρίζοντας λίμνες και δάση, οξύνω την παρατηρητικότητα και τις αισθήσεις μου γνωρίζοντας απειλούμενα αλλά και χαρακτηριστικά είδη.
Χτίσε το δικό σου σπίτι
Αλλά μην ξεχάσεις ότι ένα σπίτι δεν πρέπει να φαίνεται μόνο όμορφο, θα πρέπει να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και να εξοικονομεί ενέργεια.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
Βασικός στόχος του εκπαιδευτικού πακέτου είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες στην ανάγκη προστασίας του δάσους
Κήπος Διομήδους
Ο "Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους" είναι ο μεγαλύτερος Βοτανικός Κήπος της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Κήπος αυτός είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Ιδρύθηκε, το 1951, με βάση το κληροδότημα του Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους.
Παιχνίδια για την ενέργεια
Ένας ελκυστικός και διασκεδαστικός τρόπος για να πρόσεγγίσουμε ζητήματα διαχείρισης της ενέργειας αλλά και κλιματικής αλλαγής και αστικής αειφορίας είναι και τα πολυμεσικά εκπαιδευτικά παιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί και είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Παρουσιάζουμε μια επιλογή από τέτοια παιχνίδια, κατάλληλα για αξιοποίηση με μαθητές.
Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις
Από τη WWF
Εξερεύνησε το διαδραστικό μας σπίτι
Δοκίμασε τις συμβουλές και εξοικονόμησε έως και 20% στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας
Show More

Επικοινωνία: 22940 24700   /   mail@1dim-rafin.att.sch.gr   /   Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, 19009 Ραφήνα

Σχεδιασμός - Διαχείρση ιστότοπου: Μαρία Ε. Λατζάκη