top of page

1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Στιγμιότυπα


Κάντε κλικ εδώ

Το τελευταίο κουδούνι του σχολείου μας τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 συνοδευόταν από ένα μήνυμα, ένα μήνυμα ότι ως κοινωνία και ως σχολείο παλεύουμε, ώστε ο αθλητισμός μας να εξαγνιστεί από τη μισαλλοδοξία την οποία τροφοδοτεί η άγνοια και η έλλειψη ενσυναίσθησης.


Αυτό ακριβώς το μήνυμα ήταν ο κεντρικός άξονας της προσπάθειας όλων μας, μαθητών και εκπαιδευτικών, τη συγκεκριμένη ημέρα. Μια προσπάθεια οι μεγάλοι μαθητές να έρθουν πιο κοντά στους μικρούς και να αισθανθούν ότι μέσα στη διαφορετικότητα μπορεί να αναδυθεί η αγάπη. Να έρθουν πιο κοντά κορίτσια και αγόρια, προχωρημένοι και αρχάριοι και να νιώσουν ότι μέσα από τη διαφορετικότητα μπορεί να γεννηθεί πνεύμα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού.


Οι αθλητές που μας επισκέφτηκαν μας μετέφεραν κάτι περισσότερο από τους τρόπους και την τεχνική των αθλημάτων τους: Μας μετέφεραν το μήνυμα ότι ανεξάρτητα από φύλο, καταγωγή ή ηλικία μπορούμε όλοι να τα καταφέρουμε έχοντας πίστη στον εαυτό μας και ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη των προσωπικών μας προσδοκιών.


Οι ήρωες των κινηματογραφικών ταινιών που παρακολουθήσαμε έγιναν για μας πρότυπα ευγενούς άμιλλας, ενώ μέσα στους χορευτικούς κύκλους μάθαμε να κρατά και να αγκαλιάζει ο ένας τον άλλο ακολουθώντας σαν ένα σώμα τον πανανθρώπινο ήχο του ρυθμού και της μουσικής.


Τέλος, με τα χρώματά μας εκφράσαμε το καταστάλαγμα της καρδιάς μας και την προσδοκία για έναν κόσμο χωρίς βία και ρατσισμό.

Δημιουργία παρουσίασης: Μ. Λατζάκη

bottom of page