top of page

Καλλιτεχνικά Γυμνάσια: Εγγραφές 2017-18


Πηγή φωτό: http://www.nccata.org

Σας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο που επιθυμούν κατά το χρονικό διάστημα από από τις 2 Μαΐου 2017 μέχρι την παραμονή διεξαγωγής των εξετάσεων κατά τις ημέρες και ώρες που θα ανακοινώσει το κάθε σχολείο.


Τα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια περιλαμβάνουν τις εξής κατευθύνσεις:

α. Εικαστικών Τεχνών

β. Θεάτρου-Κινηματογράφου

γ. Χορού


Στην περίπτωση κατά την οποία ένας μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε περισσότερες από μία κατευθύνσεις, υποχρεούται να υποβάλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση χωριστά.


Οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών των Καλλιτεχνικών Σχολείων έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν μία (1) μόνο αίτηση στο Καλλιτεχνικό Σχολείο της περιοχής τους. Μαζί με την αίτηση οφείλουν να προσκομίσουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.


Επισημαίνεται ότι, όσον αφορά την κατεύθυνση Χορού, οι γονείς/κηδεμόνες μαζί με την αίτηση συμμετοχής οφείλουν να προσκομίσουν Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο/Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό στις οποίες θα αναφέρεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων.


Η συμμετοχή των υποψηφίων μαθητών στην επιλογή για φοίτηση σε Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο δεν τους στερεί το δικαίωμα υποβολής αίτησης για φοίτηση σε Μουσικό ή Πειραματικό Γυμνάσιο.


Η διαδικασία επιλογής των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων διενεργείται το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου 2017.


Οι υποψήφιοι μαθητές και των τριών Καλλιτεχνικών Κατευθύνσεων εξετάζονται βάσει της διδαχθείσας ύλης της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου και αξιολογούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της με αρ. 67798/Δ2/21-04-2016 Υ. Α (Β΄1342) (κεφ. Α, Εισαγωγή Μαθητών στην Α΄ τάξη, παρ.7 )


Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων μαθητών είναι μεγάλος τότε η εξέταση και αξιολόγηση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από μία ημέρες. Το σχολείο θα ανακοινώσει με ποια ακριβώς σειρά (ονοματεπώνυμα υποψηφίων) θα μπαίνουν οι ομάδες προς εξέταση.


Για την επιλογή των μαθητών οι οποίοι θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων, συγκροτείται για κάθε Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και για καθεμιά από τις κατευθύνσεις «Επιτροπή Επιλογής Μαθητών», η οποία ορίζεται με Απόφαση της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Καλλιτεχνικά Σχολεία:


Μπορείτε να διαβάσετε όλη την εγκύκλιο, να κατεβάσετε τις αιτήσεις ή να δείτε τη χωροταξική κατανομή εδώ


bottom of page