top of page

Robo-Rafina και Robo-Friends

25 Φεβρουαρίου 2018. Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου. Η αγωνία για τις ομάδες του 1ου ΔΣ Ραφήνας Robo-Rafina και Robo-Friends κορυφώνεται. Σε λίγη ώρα αρχίζει ο Περιφερειακός Αγώνας Αττικής για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 και οι ομάδες αποσυναρμολογούν και συναρμολογούν από μνήμης τα ρομπότ-ποδοσφαιριστές που επινόησαν και κάνουν τις τελευταίες δοκιμές και διορθώσεις.

Τις προηγούμενες μέρες τα παιδιά είχαν πειραματιστεί στην κατασκευή και δοκιμή διαφορετικών τύπων ρομπότ-ποδοσφαιριστή, μέχρι να καταλήξουν σε εκείνον τον τύπο που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί επάξια σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου τα αντίστοιχα ρομπότ άλλων συμμαθητών τους από την Ελλάδα.


Και οι αγώνες αρχίζουν! Ο συναγωνισμός έντονος. Σχηματίζονται συμμαχίες ομάδων και τα ρομπότ ρίχνονται στον ποδοασφαιρικό αγώνα αντιμετωπίζοντας άλλες συμμαχίες μαθητών. Τον κάθε αγώνα ακολουθεί είτε η χαρά της νίκης είτε η απογοήτευση της ήττας, αλλά πάντα το πείσμα για μια νέα αρχή, αφού πρώτα γίνει η απαραίτητη συντήρηση στο ρομπότ.



Οι αγώνες συνεχίζονται και ολοκληρώνονται αργά το απόγευμα. Και να που σήμερα Δευτέρα έρχεται και το ευχάριστο αποτέλεσμα, η πρόκρισή μας στους τελικούς της επόμενης Κυριακής. Μια σπουδαία επιτυχία που βασίστηκε στη συνεργασία, στην αλληλοβοήθεια και στο πνεύμα δημιουργικότητας. Καλή επιτυχία παιδιά!

bottom of page