top of page

Επιλογή β' ξένης γλώσσας στην Δ' τάξη


Αξιότιμοι Γονείς-Κηδεμόνες μαθητών Δ’ τάξης Δημοτικού,Αγαπητά μας παιδιά της Δ’ τάξης Δημοτικού,


Προκειμένου να προγραμματίσουμε τη διδασκαλία του διδακτικού αντικειμένου της 2ης Ξένης Γλώσσας (Γαλλικά/Γερμανικά) για το σχολικό έτος 2020-21, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε και υποβάλετε μέχρι τις 27/4/2019 την παρούσα δήλωση.


Λόγω της ιδιαιτερότητας της σημερινής κατάστασης, η παρούσα δήλωση ισοδυναμεί με υπεύθυνη δήλωση προτίμησης.

Επιπρόσθετα, σας γνωρίζουμε ότι: α) Οι μαθητές/τριες διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά ή Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις δηλώσεις των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος στην Ε΄ τάξη.

β) Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών/τριών του τμήματος, διδάσκεται ως 2η ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

γ) Δεν επιτρέπεται αλλαγή τμήματος μαθητών/τριών λόγω διαφορετικής προτίμησης σε σχέση με τη 2η ξένη γλώσσα που πλειοψήφησε και διδάσκεται στο τμήμα τους.

δ) Οι μαθητές/τριες δύναται να κατανεμηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους σε μεικτά-παράλληλα τμήματα με δυο προϋποθέσεις: α) Ο ελάχιστος αριθμός για τη δημιουργία τμήματος είναι οι 12 μαθητές/τριες β) Ο αριθμός των παράλληλων τμημάτων να μην υπερβαίνει τον αριθμό των 2 τμημάτων

ε) Στην περίπτωση κατά την οποία μέχρι την 1η Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους δεν έχει καλυφθεί η θέση του εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που επιλέχθηκε, οι μαθητές διδάσκονται την ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για συμπληρώσετε τη δήλωση προτίμησης:







bottom of page