Γιορτές στην παλιά Αθήνα

Γεύση από τη γιορτινή ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής

Τροχονόμος στο Σύνταγμα, Χριστούγεννα του 1948. Φωτογραφία του Δημήτρη Χαρισιάδη. Από το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη.

Οι τροχονόμοι και τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα δώρα τους. Φωτογραφία από τη Συλλογή Νίκου Πολίτη, Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου.

Η Ομόνοια στολισμένη το 1970.

Τροχονόμος στο Σύνταγμα, Χριστούγεννα του 1948. Φωτογραφία του Δημήτρη Χαρισιάδη. Από το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη.

1/10
 
Γιορτές
στην παλιά Αθήνα: 10 νοσταλγικές φωτογραφίες

Ο Άι Βασίλης του Μινιόν, οι κούτες με τα γάλατα που στοιβάζονταν στα πόδια του τροχονόμου, η απίστευτη για την εποχή, κι όμως αληθινή, κίνηση στους βρεγμένους δρόμους. 

 

Οι γιορτές όπως ήταν στην Αθήνα του 20ου αιώνα αποπνέουν κάτι από την αθωότητα των παιδικών μας χρόνων, τότε που ο Άι Βασίλης ήταν υπαρκτό πρόσωπο και οι βόλτες στην πόλη –απαραιτήτως με το χέρι της μαμάς να μας κρατάει σφιχτά– μύριζαν μαλλί της γριάς.

 

Κάντε κλικ στο Photo Gallery, επάνω, και ακολουθήστε μας σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στην εορταστική Αθήνα του ’40, του ’50 και του ’60, αλλά και στο παρακάτω video από τις συλλογές του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου (ηχογράφηση 7/7/1927).

 

Αναδημοσίευση από http://www.in2life.gr

Πηγή video: Φωτογραφικό ταξίδι στην παλιά Ελλάδα