top of page

Ένα βραβείο για το ... Περιβάλλον!


Είναι γεγονός ότι όλοι πρέπει να αποκτήσουμε τη συνήθεια να χρησιμοποιούμε λιγότερα αντικείμενα στην καθημερινότητά μας. Μάλιστα, θα πρέπει να μπούμε στο πνεύμα της επαναχρησιμοποίησής τους και, τελικά, της ανακύκλωσής τους, έτσι ώστε να παράγουμε μικρό αριθμό απορριμμάτων.


Με τον τρόπο αυτό βοηθούμε σημαντικά στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών προκλήσεων που έχουν να κάνουν με την παραγωγή και διαχείριση των αποβλήτων και, κυρίως, των πλαστικών που αποτελούν κίνδυνο για τη φύση και το κλίμα της γης.

Ένα λιγότερο γνωστό όφελος της ανακύκλωσης είναι η εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι είναι 6 φορές πιο οικονομικό να ανακυκλώνει κανείς τα απορρίμματά του από να τα ρίχνει μαζί με τα γενικά απόβλητα. Έτσι, όσο περισσότερο ανακυκλώνουμε, όσα λιγότερα βάζουμε στο καλάθι των αχρήστων, τόσο περισσότερα χρήματα σώζονται, και τα οποία επιστρέφουν στα νοικοκυριά και τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες.

Προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση εργάστηκαν οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετέχοντας στον Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου με στόχο τη συλλογή κουπονιών ανακυκλώνοντας πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί.

Και τα κατάφεραν! Το τμήμα Στ΄2 , συγκεντρώνοντας 6.233 συσκευασίες κέρδισε το 2ο έπαθλο και βραβεύτηκε την Παρασκευή 07.02.2020, στις 10:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Ραφήνας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, συγχαρητήρια στους αγωνιστές του Στ΄2, ευχαριστίες στον Δήμο για την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές να δράσουν … αειφορικά!

bottom of page