top of page

Μια Καντάτα για την Ελευθερία


Κάντε κλικ εδώ

Η Καντάτα Ελευθερίας του Χρήστου Λεοντή είναι ένα μουσικό λεύκωμα αφιερωμένο στον Ρήγα, τον Διονύσιο Σολωμό και τον Μακρυγιάννη.

  • Τιμά τον Ρήγα ως πρωτομάρτυρα της ιδέας της εθνικής μας ανεξαρτησίας, αλλά και ως πρωτοπόρο σπορέα των ιδεών του Διαφωτισμού, της δημοκρατίας και της συναδέλφωσης των λαών στα Βαλκάνια.

  • Τιμά τον Διονύσιο Σολωμό ως θεμελιωτή της πνευματικής παράδοσης του σύγχρονου ελληνισμού και ως υμνητή των οικουμενικών ιδεών της ελευθερίας, του δικαίου, της εθνικής ανεξαρτησίας και της ατομικής τελείωσης μέσα από τον αγώνα για την επίτευξη του συλλογικού αγαθού.

  • Τιμά τον Μακρυγιάννη, σημαντική μορφή της επανάστασης του '21, αλλά και πρωτεργάτη στον αγώνα για τη συνταγματική κατοχύρωση των πολιτικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

Παρά τις διαφορές τους ο λόγος των τριών αυτών μορφών αποτελεί τη βάση του οικοδομήματος της δημοκρατικής πολιτικής παράδοσης του Ελληνισμού και ανασύρει στη συλλογική μας μνήμη αυτό που αναφέρει ο Ευριπίδης στην "Ιφιγένεια στην Αυλίδα": "Να κυνηγάς την αρετή, σπουδαίο".

Πηγή: http://www.hellenicparliament.gr


Ακούστε όλο το έργο εδώ


bottom of page