top of page

2η Διεθνής Συνάντηση για το Πρόγραμμα e-Reflect


Στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2015 εκπρόσωποι του σχολείου μας θα παρευρεθούν στη 2η Διεθνή Συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού Προγράμματος “e-Reflect”, στη Λευκωσία της Κύπρου με οικοδεσπότη το ερευνητικό ίδρυμα Center of Advancement of Research in Educational Technology – CARDET. Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πορεία του έργου μέχρι σήμερα και θα σχεδιαστούν οι μελλοντικές δραστηριότητες για την επίτευξη των σκοπών και στόχων του.


Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα “e-Reflect” (“electronic Regenerated Freirean Literacy through Empowering Community Techniques”) υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ Δράση ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις για την Εκπαίδευση Ενηλίκων και έχει διάρκεια δύο έτη (2015-2017).


Υπεύθυνος και διαχειριστής του έργου είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, ενώ στη Σύμπραξη συμμετέχουν ως εταίροι τα ακόλουθα Ευρωπαϊκά Ιδρύματα:

  1. Turku University, Φινλανδία

  2. Bath Spa University, Ηνωμένο Βασίλειο

  3. Centre of Advancement of Research in Educational Technology – CARDET, Κύπρος

  4. Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ελλάδα


Έχοντας ως θεωρητική βάση την χειραφετική παιδαγωγική του Βραζιλιάνου Παιδαγωγού Paulo Freire, το σχέδιο επιδιώκει την ανάπτυξη σειράς εξαποστάσεως ηλεκτρονικών μαθημάτων που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και εστιάζονται στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την καλλιέργεια του δεξιοτήτων του ενεργού πολίτη. Στο τέλος των μαθημάτων εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν ενδυναμώνοντας τους μαθητές τους να γίνουν φορείς δημιουργικής αλλαγής.


Από τα 32 σχέδια ΚΑ2-Εκπαίδευσης Ενηλίκων που υποβλήθηκαν πανελλαδικά το σχέδιο “e-Reflect” ήταν ανάμεσα στα επτά που τελικά εγκρίθηκαν και το μοναδικό που προέρχεται από φορέα σχολικής εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τη δυναμική του ελληνικού δημόσιου σχολείου να αποτελέσει σημείο αναφοράς στη χάραξη καινοτόμων παιδαγωγικών παρεμβάσεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.


Μείνετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις των δράσεών μας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag: #e-Reflect

Twitter: @e-reflect

Facebook: www.facebook.com/eReflectProject

bottom of page