top of page

Γιατί από τα παιδιά δημιουργείται πολιτισμός!


Σήμερα η Ε΄ τάξη του σχολείου μας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ κ. Σπύρο Λουκάτο στη βιβλιοθήκη του δήμου. Στόχος οι μαθητές μας να γνωρίσουν τον οργανισμό που συμβάλλει στην βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών στον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού.


Ο κύριος Λουκάτος λέγοντας ότι τον ευχαριστεί ιδιαίτερα η επικοινωνία με τα παιδιά, δέχτηκε πρόθυμα να απαντήσει στις ερωτήσεις που τα ίδια είχαν προετοιμάσει. Μάθαμε έτσι ότι στον ΔΟΠΑΠ απασχολούνται συνολικά 15 άτομα: πέντε εργάζονται στις εγκαταστάσεις του του δημοτικού κολυμβητηρίου, οκτώ στο πνευματικό κέντρο και τη βιβλιοθήκη και δύο στο δημοτικό γυμναστήριο. Ο ίδιος ως πρόεδρος συντονίζει το έργο και τις δράσεις που περιλαμβάνουν εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, όπως δημιουργική γραφή, αφήγηση παραμυθιού και ρομποτική. Στον τομέα του αθλητισμού ΔΟΠΑΠ φροντίζει για τη συντήρηση των γηπέδων και οργανώνει αθλητικούς αγώνες όπως ο Αραφήνειος δρόμος.


Φέτος για την περίοδο των Χριστουγέννων ο οργανισμός ετοιμάζει το χωριό του Άη Βασίλη στην πλατεία της Ραφήνας στο οποίο θα πραγματοποιούνται πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για τα παιδιά. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και ο προγραμματισμός για το καλοκαίρι, ώστε οι δημότες και κάθε ενδιαφερόμενος να παρακολουθήσει ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.


Ο κύριος Λουκάτος ενθουσιάστηκε με την ιδέα των παιδιών για οργάνωση έκθεσης φωτογραφίας με θέμα "Η ζωή του τόπου μου" και προθυμοποιήθηκε να προσφέρει στα παιδιά όποια βοήθεια έχουν ανάγκη.

Τον ευχαριστούμε για τη ζεστή φιλοξενία και υποσχόμαστε με τη σειρά μας να μιλήσουμε για το έργο του ΔΟΠΑΠ στους γονείς παρακινώντας τους να συμμετέχουν ενεργά στο έργο και τις δράσεις του. Άλλωστε, όπως ο ίδιος τόνισε, ο πολιτισμός ενός τόπου εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων και ευδοκιμεί μέσα από τη συλλογικότητα, τη συνεργασία και την αλληλοβοήθεια.







bottom of page